четвер, 26 жовтня 2023 р.

26 жовтня - День гарбуза

 День гарбуза

    Щорічно 26 жовтня у США відзначається День гарбуза (Pumpkin Day). Але свято з кожним роком поширюється світом, набуваючи всесвітнього статусу, бо прихильників цього смачного помаранчевого плоду багато і в інших країнах. Це день, присвячений вшануванню одного з найулюбленіших і найуніверсальніших плодів на землі – гарбуза. За його поживні властивості та багате культурне значення, гарбуз займає особливе місце в багатьох серцях і традиціях.
            Гарбузи належать до родини гарбузових, до якої входять огірки, дині, кавуни та цукіні. Всупереч поширеній думці, гарбузи – це фрукти, а не овочі. Родом з Центральної Америки та Мексики, гарбузи вирощують у Північній Америці вже понад 5 000 років. 
            30 жовтня згадують у багатьох інформаційних ресурсах як День гарбуза в Україні. Це неофіційне свято, однак, вже давно стало традиційним у дошкільних навчальних закладах та у школі. День гарбуза – став доброю осінньою традицією.
Учні нашого 4-А класу теж долучилися до цього свята, провели "Гарбузовий фестиваль". Вони відповіли на питання "Гарбузової вікторини" та виконали поробку "Гарбуз з паперу".






















    

Немає коментарів:

Дописати коментар